Friday, June 13, 2008

Tekanan keje baru...

Baru hari ni aku ada masa untuk buka serve internet... kalau tak, keje aku asyik meeting and buat report....habis satu report, ada report lain... Langsung takde masa aku nak duduk rehat kejap or nak borak-borak ngan org lain... makan pun tak tenang, baru nak makan, dah kena panggil dgn bos...TENSIONNYER!!!!

Staf aku pulak macam-macam perangai, banyak menyakitkan hati jer.....masing-masing banyak alasan tak nak buat keje...kalau ada kuasa, dah lama aku pecat diorang yang pemalas tu... yang kuat membodek pun ramai....aku paling benci bila ada orang bodek aku!

Kalau kat UKM dulu, aku boleh balik kul 5 petang, sekarang kat SYABAS.....pukul 9 mlm, baru ler bos aku bagi balik...SAKIT HATI GILER!!!! Kesian kat amar, bangun tido, mama dah takde....lewat malam, baru nampak muka mama.... itu pun, tak sampai setengah jam, aku dah masuk tido...takde masa pun nak main-main ngan amar....
apa nak jadi ngan life aku ni... aku rasa macam aku tersilap buat pilihan...faiz pun aku tak tak ambil kisah dah....kesian kat dia..mujur dia faham situasi aku, kalau nampak aku letih sangat balik keje tu, dia yang melayan amar...

Hmm...ntahler, aku harap...aku makin kuat hadapi dugaan semua ni...
There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.