Thursday, May 22, 2008

Hehe..lesen D milikku kini...

Tanggal 22/5/2008, aku berjaya lulus ujian memandu kelas D dengan jayanya.. Alhamdulillah, syukur banyak2....
Gabra giler masa test pagi tadi.... tambahan plak tgk ramai yang fail....
ramai juga yang datang test utk kali kedua, ketiga dan keseterusnya... syukur aku sekali test jer... kalau tak, melayang le lagi duit nak ulang ambil test...
Hehe..lepas ni, boleh ler aku pasang angan nak beli keta lak... keta apa yek? hehe...

Wednesday, May 21, 2008

Keputusan yang dibuat.

Akhirnya, aku memilih untuk mencuba pengalaman bekerja di SYABAS...
Harap apa yang aku pilih ini akan memberi kebaikan kepada aku dan keluarga...
Selamat tinggal UKM.... 10 tahun di UKM pasti membuatkan aku akan merindui segala kenangan yang tersemat dalam ingatan...
SYABAS,....nantikan kehadiranku...hehe..

Monday, May 12, 2008

Masanya hampir tiba...

Aku makin pening bila nak fikir pasal keje ni...
yang paling memeningkan ialah masa untuk membuat keputusan hampir tiba... aku tak tahu keputusan mana patut aku buat...

memilih utk tukar kerja bermakna aku terpaksa mengorbankan masa aku untuk amar... aku tak akan lagi dapat menikmati masa yang terluang dgn amar.. aku tak dapat lagi sambung tido lepas subuh sambil memeluk amar... tak dapat lagi bawa amar jalan2 naik moto lepas kerja...aarrghhhh!!!sedihnyer.....

Tapi, kata faiz, untuk dapatkan sesuatu, kita pasti kena korbankan sesuatu...
Makin fikir, makin pening aku dibuatnya..
Mudah2an keputusan yang bakal aku buat nanti akan mendapat memberi kebaikan untuk kami sekeluarga...
Yang penting, apa yang aku buat adalah untuk puteraku amar dan untuk kebahagiaan aku dan faiz....

Wednesday, May 7, 2008

Amar dan auntie kesayangannya.....

Aku saja nak abadikan gambar amar dan auntie2 kesayangannya...wanie n cma...

Sejak amar lahir di dunia ni, iniler dua insan yang sering ditemuinya...

Amar ni kalau tak kenal orang, dia tak mahu main, nak dekat pun, dia dah lari.. tapi, kalau auntie 2 orang ni datang rumah, mmm....main sakan le dia..
ada satu kali tu, cma ajar dia main terbang2 ala superman...dia suka sangat, pastu dia asyik jerit suruh cma main ngan dia lagi...
dekat satu jam cma kena dukung dia sambil main terbang ala superman... esoknya, cma mengadu sakit pinggang..padan muka!!

Aku nak amar tahu yang auntie cma n auntie wanie ni yang banyak tolong kami sekeluarga n sentiasa bersama aku waktu susah or senang.......
dan aku nak amar sentiasa ingat dan hargai diorang....

Untuk wanie n cma, thanks a alot atas segala-galanya...

Tuesday, May 6, 2008

Amar dah jalan....


Last week, waktu aku tengah khusyuk tengok cite CSI, tetiba Bibik jerit. Rupa-rupanya bibik terkejut tgk amar bangun sendiri dan melangkah. Terkedu aku, amar dah mula jalan!!!

Seronoknye sebab aku dapat tgk first step dia... hehe... rugi faiz sbb takde masa tu....
Sekarang ni, amar makin aktif belajar jalan... tapi, dia tak confident.... masih terhuyung-hayang.. macam orang mabuk aku tengok..kehkehkeh... Hopefully, by next week, dia boleh jalan sendiri tanpa bibik follow...
Gambar ni di ambil masa besday amar yang lepas (23/3/08).



Thursday, May 1, 2008

Pening kepala

Minggu ni aku dikejutkan dengan panggilan dari Syabas. Aku dapat offer utk job kat sana... pening kepala aku fikir nak terima ke tak.... dulu aku dah tolak sebab dia offer gaji rendah.. then, now diorang offer lagi dengan gaji yg lebih tinggi..
nak tolak sayang, ....nak ambil...kena fikir beban yang aku akan hadapi,...dah ler keje kat KL, kena hadapi traffic jam yang giler.. beban keje yang heavy, masa yg terhad utk my son lagi,,,,, pening-pening...
Aku masih sayang pada UKM walau hati aku sakit.... ntahler.... aku takut kalau aku pegi Syabas, plan utk sambung PhD burn gitu jer......
mmm..ntahler...
There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.