Thursday, October 30, 2014

3 jam di penang

Unplanned program. Ituler yg terjd last weekend bila tetiba kitorang kena gi utara sbb husband nak gi tgk rumah kakak dia yg rosak di sungai petani dek terkena angin ribut yg terjadi sebelum ni. Rumah tu kakak ipar saya sewakan sebelum ni. Lepas htr sms pd bos inform aku el pagi jumaat tu, kitorang terus gerak ke utara. Bukan main happy anak2 bila dpt jumpa tokma, tokbah, chelong n cupie yg turut datang dari kelantan. 

Lepas setel semua urusan di sungai petani sabtu tu, kitorang gerak ke rumah mak aku di parit buntar. Sampai area butterworth, tetiba aku infom husband yg aku teringin nak tgk jambatan kedua pulau pinang. Terus kami exit butterworth n pegi ke terminal feri butterworth. Saje nak bagi experience naik feri pd anak2. (Sebenarnya mama yg teringin nak baik.. hihi .last aku naik feri dulu tahun 1995 kot..).

Lama gak tunggu utk dpt naik feri tu..:( setengah jam jugak ler.. dlm pukul 3.30 ptg  baruler kitorang dapat naik feri.

Seronok sungguh amar, meera n nana dpt naik feri. Sampai ke pulau, kitorang terus gerak ke batu maung utk naik jambatan kedua. Masa lalu tepi pantai area bayan lepas, nampak byk gerai2 tepi pantai. Kitorang pun singgah utk pekena laksa penang, bihun sup n mee kari. Best giler makan sambil bertemankan angin laut yg sepoi2, pemandangan pulau jerejak n bunyi kapal terbang yg kuat atas kepala (maklumler airport dkt tu je). Tambah pulak dpt minum air kelapa segar n ABC...perghhhh!!! Mmg terbaikkkk..

Lepas dah kenyang melantak, kami terus ke jambatan kedua pulau pinang. Mmg panjang jambatan tu sampai anak2 tanya nape x sampai2 lg rumah nenek ni...hihi..

Dlm pukul 7.30 mlm, kitorang sampai rumah mak di sungai kota, parit buntar.  Alhamdulillah. ...walau sekejap je di pulau pinang, tapi aku puas hati dpt jejak kaki di tempat aku belajar dulu..terubat rindu lama..huhu

Di tgh laut..

Hepi susungguh nana n meera

Bapa dan anak2... 

Jambatan kedua pulau pinang....jauh mata memandang...
There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.