Tuesday, December 2, 2008

Kehidupan yang makin berubah...

Aku MC hari ni... so, aku pun surf le internet yang hubby aku baru je connect 2 hari lepas...katanya untuk mudahkan aku buat keje sebab sibuk sangat dengan keje.

Actually, banyak yang makin berubah dalam kehidupan aku hari ini...

Aku bleeding baru-baru ni. So, tadi aku pegi klinik buat check-up. Doktor kata kandungan aku okay, cuma uri kat bawah. so, senang nak bleeding kalau aku lasak sangat. Dr nasihat aku banyakkan rehat dan kurangkan aktiviti keje yang lasak2. Macam manaler aku nak relaks kalau satu hari tu bos asyik panggil aku turun bilik dia dekat 10 kali. Dah ler bilik aku level 3, dia level 1. Kalau ada lif, takpe le gak.. Ni aku kena turun naik tangga... Tu, tak kira lagi kalau big boss yang panggil... tension aku... aku sebenarnya dah bosan dengan keje aku ni..tapi, aku sayang nak tinggalkan keje ni...mungkin belum masanya aku tinggalkan keje ni lagi..

Cma pun dah start keje kat area KLCC. Wanie lak dah tukar keje ke terengganu. Makin susah ler kitorang nak berkumpul. Kalau dulu, mudah je aku panggil diorang lepak umah aku hujung minggu, tapi, sekarang, amar tak dapat lagi nak main dengan auntie2 dia ni... hanya bibik je yang teman dia..

Lagi 5 bulan aku akan deliver baby dan amar farouq akan jadi abang. Macam mana le amar nak terima hakikat yang dia dah ada adik yang menyebabkan perhatian mama dan abah padanya kurang sedikit? aku harap aku dapat handle situation yang berlaku kelak....aku juga harap baby dalam perut aku ni sihat dan lahir dengan selamat nanti, InsyaAllah...

Sunday, October 26, 2008

Second baby..

Bulan puasa lepas, aku rasa asyik tak sihat jer... kat ofis pun, asyik nak marah jer.. bila aku pegi check, rupa-rupanya aku mengandung....

hmm...dalam gembira, aku rasa risau gak..mampu ke aku mengandung dalam keadaan kerja yang pressure ni? Husband aku bagi sokongan agar aku kuat tempuhi hari-hari yang bakal mendatang... nampaknya bulan 5 tahun depan, amar farouq akan jadi abang....

Semoga Allah memberi aku kekuatan untuk hadapi dugaan kali ini...

Friday, July 18, 2008

Kehidupan yang makin mencabar...

Dah hampir dua bulan aku keje kat SYABAS... Alhamdulillah, aku dah boleh adapt dengan tekanan keje dan kesibukan harian..
Cuma, aku tak sabar nak pindah ofis ke sungai besi, at least dekat sket dengan rumah aku kat bangi ni...dengar-dengar cite, kitorang pindah lepas raya ni...lambat lagi ler....
Keje kat Bangsar ni, asyik kena face dengan traffic jam je...sampai tekanan darah pun asyik naik gak...
Rindu aku dengan environment keje kat UKM dulu, rileks, jalan pun lengang, pressure pun sket jer..hmmm, nak buat camner, aku yang cari penyakit nak tukar tempat keje..
Faiz cakap yang aku makin kasar sejak keja kat SYABAS ni... aku tersenyum jer... maklumler kat ofis aku, bahagian teknikal, semua lelaki, manager punya PA je perempuan... so, bila aku masuk bahagian teknikal, terpaksaler bekerja dengan lelaki...so, makin kasar le aku... hmmm..ntahler..

Friday, June 13, 2008

Tekanan keje baru...

Baru hari ni aku ada masa untuk buka serve internet... kalau tak, keje aku asyik meeting and buat report....habis satu report, ada report lain... Langsung takde masa aku nak duduk rehat kejap or nak borak-borak ngan org lain... makan pun tak tenang, baru nak makan, dah kena panggil dgn bos...TENSIONNYER!!!!

Staf aku pulak macam-macam perangai, banyak menyakitkan hati jer.....masing-masing banyak alasan tak nak buat keje...kalau ada kuasa, dah lama aku pecat diorang yang pemalas tu... yang kuat membodek pun ramai....aku paling benci bila ada orang bodek aku!

Kalau kat UKM dulu, aku boleh balik kul 5 petang, sekarang kat SYABAS.....pukul 9 mlm, baru ler bos aku bagi balik...SAKIT HATI GILER!!!! Kesian kat amar, bangun tido, mama dah takde....lewat malam, baru nampak muka mama.... itu pun, tak sampai setengah jam, aku dah masuk tido...takde masa pun nak main-main ngan amar....
apa nak jadi ngan life aku ni... aku rasa macam aku tersilap buat pilihan...faiz pun aku tak tak ambil kisah dah....kesian kat dia..mujur dia faham situasi aku, kalau nampak aku letih sangat balik keje tu, dia yang melayan amar...

Hmm...ntahler, aku harap...aku makin kuat hadapi dugaan semua ni...

Thursday, May 22, 2008

Hehe..lesen D milikku kini...

Tanggal 22/5/2008, aku berjaya lulus ujian memandu kelas D dengan jayanya.. Alhamdulillah, syukur banyak2....
Gabra giler masa test pagi tadi.... tambahan plak tgk ramai yang fail....
ramai juga yang datang test utk kali kedua, ketiga dan keseterusnya... syukur aku sekali test jer... kalau tak, melayang le lagi duit nak ulang ambil test...
Hehe..lepas ni, boleh ler aku pasang angan nak beli keta lak... keta apa yek? hehe...

Wednesday, May 21, 2008

Keputusan yang dibuat.

Akhirnya, aku memilih untuk mencuba pengalaman bekerja di SYABAS...
Harap apa yang aku pilih ini akan memberi kebaikan kepada aku dan keluarga...
Selamat tinggal UKM.... 10 tahun di UKM pasti membuatkan aku akan merindui segala kenangan yang tersemat dalam ingatan...
SYABAS,....nantikan kehadiranku...hehe..

Monday, May 12, 2008

Masanya hampir tiba...

Aku makin pening bila nak fikir pasal keje ni...
yang paling memeningkan ialah masa untuk membuat keputusan hampir tiba... aku tak tahu keputusan mana patut aku buat...

memilih utk tukar kerja bermakna aku terpaksa mengorbankan masa aku untuk amar... aku tak akan lagi dapat menikmati masa yang terluang dgn amar.. aku tak dapat lagi sambung tido lepas subuh sambil memeluk amar... tak dapat lagi bawa amar jalan2 naik moto lepas kerja...aarrghhhh!!!sedihnyer.....

Tapi, kata faiz, untuk dapatkan sesuatu, kita pasti kena korbankan sesuatu...
Makin fikir, makin pening aku dibuatnya..
Mudah2an keputusan yang bakal aku buat nanti akan mendapat memberi kebaikan untuk kami sekeluarga...
Yang penting, apa yang aku buat adalah untuk puteraku amar dan untuk kebahagiaan aku dan faiz....

Wednesday, May 7, 2008

Amar dan auntie kesayangannya.....

Aku saja nak abadikan gambar amar dan auntie2 kesayangannya...wanie n cma...

Sejak amar lahir di dunia ni, iniler dua insan yang sering ditemuinya...

Amar ni kalau tak kenal orang, dia tak mahu main, nak dekat pun, dia dah lari.. tapi, kalau auntie 2 orang ni datang rumah, mmm....main sakan le dia..
ada satu kali tu, cma ajar dia main terbang2 ala superman...dia suka sangat, pastu dia asyik jerit suruh cma main ngan dia lagi...
dekat satu jam cma kena dukung dia sambil main terbang ala superman... esoknya, cma mengadu sakit pinggang..padan muka!!

Aku nak amar tahu yang auntie cma n auntie wanie ni yang banyak tolong kami sekeluarga n sentiasa bersama aku waktu susah or senang.......
dan aku nak amar sentiasa ingat dan hargai diorang....

Untuk wanie n cma, thanks a alot atas segala-galanya...

Tuesday, May 6, 2008

Amar dah jalan....


Last week, waktu aku tengah khusyuk tengok cite CSI, tetiba Bibik jerit. Rupa-rupanya bibik terkejut tgk amar bangun sendiri dan melangkah. Terkedu aku, amar dah mula jalan!!!

Seronoknye sebab aku dapat tgk first step dia... hehe... rugi faiz sbb takde masa tu....
Sekarang ni, amar makin aktif belajar jalan... tapi, dia tak confident.... masih terhuyung-hayang.. macam orang mabuk aku tengok..kehkehkeh... Hopefully, by next week, dia boleh jalan sendiri tanpa bibik follow...
Gambar ni di ambil masa besday amar yang lepas (23/3/08).



Thursday, May 1, 2008

Pening kepala

Minggu ni aku dikejutkan dengan panggilan dari Syabas. Aku dapat offer utk job kat sana... pening kepala aku fikir nak terima ke tak.... dulu aku dah tolak sebab dia offer gaji rendah.. then, now diorang offer lagi dengan gaji yg lebih tinggi..
nak tolak sayang, ....nak ambil...kena fikir beban yang aku akan hadapi,...dah ler keje kat KL, kena hadapi traffic jam yang giler.. beban keje yang heavy, masa yg terhad utk my son lagi,,,,, pening-pening...
Aku masih sayang pada UKM walau hati aku sakit.... ntahler.... aku takut kalau aku pegi Syabas, plan utk sambung PhD burn gitu jer......
mmm..ntahler...

Sunday, April 20, 2008

Besday my hubby...

Selamat hari jadi abang......


17 April, genap umur faiz 28 tahun.... kitorang buat jamuan sket ... lagipun, aku dah janji ngan bebudak lab utk belanja diorang makan bila master aku dah settle ... so, kira jamuan 2 dlm 1 le, hehe... jimat sket...


menu simple jer,...ada nasi ayam, bihun goreng, buah, soseh, nugget, kek, air oren... (macam dlm gambar)...



aku panggil tak ramai pun, dlm ~20 orang je...
kawan-kawan satu lab ngan aku jer...
kalau nak panggil kawan faiz, ramai sangat le plak..


Lagipun, ni last time cma nak makan bihun goreng aku before dia fly to london... aku pun pelik, nape ler dia suka sangat makan bihun goreng aku... aku rasa biasa jer...


Amar lak, ... suka sangat tengok org ramai kat rumah... mula-mula dia macam pelik sebab selalunya dia ngan mama dan bibik je kalau faiz belum balik,.... pastu dia asyik kacau orang makan jer... pening bibik jaga dia...


faiz macam penat je sampai rumah, tapi, dia terpaksa gak layan orang... sian aku tengok... habis je jamuan, terus dia naik tidur sebab kul 5 pagi esok dia nak fly pegi chiang mai.... Mujur ada bibik tolong aku kemas rumah...


hopefully, dengan umur yang makin tua ni, faiz makin berjaya dalam mengejar impian... aku, sebagai isteri sentiasa doakan yang terbaik utknya.... semoga hidup kami sekeluarga dirahmatiNya.....






Wednesday, April 9, 2008

belajar memandu

Baru aku rasa tensionnyer blaja drive keta....
cikgu tu tegas giler... silap sket, mesti dia naik suara...
kalau tak disebabkan aku terdesak nak lesen kereta (dah bosan jadi minah rempit+suami paksa+keperluan anak), dah lama aku stop blaja drive...

Tuesday, March 25, 2008

dah maju sket...

eheh....tak sangka aku akan buat blog sendiri... before this, asyik tengok blog orang jer, tu pun wanie yang rajin explore.. aku ni buta IT sket... okayler tu, kira orait gak..maju setapak...
harap-harap aku akan expert dalam hal-hal memblog ni kelak...
There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.