Saturday, April 4, 2009

Aprilfool dari baby

1 april, aku bangun pagi macam biasa... malas sangat rasa nak pegi keje....hubby aku ada appoinment kat area bangi pagi ni, so, dia pun sambung tido lepas suboh. sakit hati aku tengok dia....
lepas mandi, aku terus bersiap. lagipun, jam dah pukul 6.30am. tetiba, aku rasa macam ada benda keluar dari faraj. bila aku check, darah!!!! tapi,..... aku rasa aku baru 35minggu lebih, takkan baby nak kuar dah.... aku kejutkan faiz dan inform dia.. dia kata tak payah pegi keje le.... aku terfikir yang hari ni kena submit report monthly, Ot staf dan banyak lagi yg aku kena sign...
lastly, aku decide nak pegi ofis gak.. kalau sakit, aku balik le nanti....

kat ofis, contraction makin terasa, tapi tak kerap sangat.....aku siapkan semua yang patut termasuk ler jadual take over keje aku....
pukul 8 mlm aku sampai rumah, masih rasa okay lagi....
pukul 10.00 mlm, contraction makin kerap, every 10 minit... aku baring jer.. amar pun dah tido.. so, boleh ler aku rileks.... pukul 11, contraction every 5 minutes. faiz terus kemas barang-barang aku. Aku inform bibik utk take care amar. kul 11 lebih aku terus pegi hospital putrajaya. Sampai kat hospital, contraction aku every 2 minutes. Dr dah gabra sebab aku sakit sangat. bila check, baru buka 1 cm. Argggghhh!!!!! tensionnya aku.....lastly, Dr decide bagi kat aku ubat tahan sakit dan ubat matangkan paru-paru baby sebab baby baru 35 minggu....sakitnya masa cucuk ubat tu hanya tuhan je yang tahu....

Lepas cucuk tu, aku terus lalok....masa diorang hantar ke wad pun, aku dah mamai giler...aku terus tertido, faiz balik pun aku dah tak ingat sangat....
pukul 9pg, nurse kejutkan aku.... diorang check yang contraction aku dah stop..... bukaan pun masih 1 cm.....
Bila Dr datang check, Dr pun terkejut sebab contraction aku fully stop... Dr gelak je, dia kata baby nak buat APRILFOOL kat mama dia... aku pun senyum jer... dua malam aku kat wad. lepas Dr confident yang mmg condition aku okay, aku dibenarkan pulang...
Sekarang ni aku berehat kat rumah sambil tunggu masanya tiba....
dalam perut pun, baby dah pandai buat Aprilfool, dah kuar nanti macam mana le dia agaknya.....
yang penting, baby lahir dengan selamat......
nampaknya Aprilfool tahun ni memang menyebabkan aku dan faiz porak peranda.......hehe...
There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.