Saturday, January 31, 2009

2009.....

Actually otak aku tengah blur untuk tulis dalam blog ni...tapi, aku tak boleh nak tido... amar tak berapa sihat seminggu.. kena infection batuk..asyik batuk je masa tido dan akhirnya dia muntah.... tu yang aku risau, takut dia tersedak, or muntah tu masuk hidung or ruang pernafasan and go to his lung.. tak pasal2 kena infection paru-paru lak...ini ler dugaan jadi seorang ibu kan... dengan keadaan kandungan aku yang makin membesar, aku makin tak bertenaga akhir-akhir ni.

Beban keje tahun 2009 ni plak makin banyak...kadang-kadang rasa fed-up nak keje lagi..tapi, bila aku fikir keadaan kewangan tahun 2009 yang makin tak menentu, better aku stay dengan keje aku ni... atleast aku bekerja dengan company perkhidmatan yang tak akan bankrap. kalau kerajaan negeri nak take over pun, aku tak kisah....cuma aku harap staf aku dapat beri komitmen yang baik dan aku dapat pastikan unit aku mencapai apa yang disasarkan...

kalau dulu, aku rasa aku tak layak jadi bos sebab management skill aku yang masih mentah, tapi tahun 2009 ni, aku dapat rasa yang aku dah dapat manage unit aku dengan baik... staf pun makin mudah beri kerjasama yang baik.... hopefully, semuanya akan berjalan lancar pada tahun 2009 ni...

Aku cuma harap pada tahun 2009 ni....
i) anak kedua ni lahir dengan selamat
ii) kehidupan family aku yang makin bahagia dan ceria dengan kelahiran orang baru
iii) keje aku yang makin sukses
iv) my hubby, amar, baby sentiasa sihat n happy.....

Semoga yang aku impikan menjadi kenyataan.. tapi, kita hanya mampu merancang, Dia yang menentukan segalanya.......

No comments:

There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.