Monday, July 15, 2013

Chicken Pox menyerang anakanda Meera..dugaan utk mama dan abah di bulan Ramadhan

Aduhh...tak pasal2 mama kena cuti hari ni...tapi, maybe ada hikmah atas dugaan yg diberi olehNya...salah satunya, maybe nak bagi aku kesempatan untuk membelek blog aku yg dah bersawang ni..hehe..:) ye tak?

Pagi semalam, meera tunjuk ada bintik kat belakang tapak tangan dia. Aku ingat maybe kena gigit dengan nyamuk kot... Then, masa meera nak mandi petang semalam, dia cakap yang bintik tu sakit..bila aku buka baju dia..OMG!!!!!!penuh bintik2 berair kat badan dia macam campak....aduh, terus aku rasa berpinar bila terbayang EL yang terpaksa diambil..huahuahua...bila ler report audit aku nak siap ni kalau asyik cuti je....

So, lepas berdiskusi dengan En Suami, aku ambil EL hari ni dan dia EL esok untuk jaga si Meera ni..terpaksa ler bergilir2..kalau ada bibik, takde ler aku n En Suami pening kepala psl isu EL ni...tapi, mmmm...apa boleh buat...(ni yang rasa nak ambil bibik baru ni..)

So, pagi tadi aku bawa si Meera jumpa Dr...Dr sahkan mmg campak berair..setengah orang kata cacar air..dan Dr mention yang aku kena ready utk senario yang lebih teruk..Yana dan Amar pun akan menyusuli kelak!!!!.terus aku rasa macam nak pengsan kat situ gak...rasa nak nangis pun ada gak....huahuahua..

sian aku tgk mera yg asyik mengadu gatal. Moga2 aku bersabar dengan dugaan ini.. maybe Allah nak bagi aku masa yang lebih utk lakukan amal ibadat di bulan Ramadhan ni dan juga maybe aku dpt curi sikit masa utk update blog psl percutian di Tioman on last weekend, InsyaAllah...


Putih badan meera kena lumur lotion calamine...siap posing dgn daun bambu..

Bayangkan ler ada dekat 50 biji bintik ni dekat badan budak kecik tu..aduh!!! Dr kata lagi banyak akan keluar..huuwaaa......

Daun bambu yg aku ambil tepi jalan...petua org tua kata daun ni dpt kurangkan gatal...tak salah untuk kita mencuba kan...

Harap-harap aku tak berjangkit lak dr si Meera ni..Dr kata InsyaAllah aku tak kena sebab aku dah kena masa kecik2 dulu...tapi, kuasa Allah takde sapa boleh halang, ye tak?  ...apapun, setiap penyakit tu untuk menghapuskan dosa2 kecik kita..


No comments:

There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.