Thursday, June 9, 2016

Eh..Eh, gambar I ada dalam majalah ler...

Kihkih..macam poyo kan? bukannya apa pun, kecik je gambar aku terselit dalam majalah tu..tapi, happy macam orang dapat hadiah loteri lak kan..hihi

Sebenarnya terkejut sebab kakak ipar aku (tuan badan punya cerita) tak inform pun yang cerita pasal dia ni akan masuk majalah. So, macam surprise le... Satu lagi, happy sebab kakak ipar aku masukkan sekali gambar family, rasa macam dihargai gitu..hihi..

Meh aku story sket pasal kakak ipar aku ni..aku panggil dia Kak Ah jer. Husband Kak Ah ni meninggal 8 tahun lepas sebab komplikasi jantung. Sejak tu, Kak Ah ni berstatus ibu tunggal, Dia le mak, dia le ayah pada anak tunggalnya, Cupie.. Walaupun berkerja sebagai cikgu AddMaths, Kak Ah ni minat menulis novel. Setakat ni dah 3 novel dia tulis.. InsyaAllah, novel ke 4 akan menyusul kelak..

Satu lagi yang penting, Kak Ah ni masterchef dalam keluarga kami. Dia masak jenis campak-campak je. Tapi, hasilnya...SUPERB!! Kalau balik kampung, aku tukang mengemas jer..bab masak2, bagi je pada Kak Ah ni.. ajaib sungguh!! dalam 30 minit, meja yang kosong dah penuh dengan macam-macam jenis makanan...tu ler yang menyebabkan badan aku dan suami makin dipam2.. hehe, salahkan Kak Ah lak...  kalau korang nak resepi, gi ler klik blog Kak Ah mamacupiecorner.blogspot.com.  

Ni ler kakak ipar I..

Nampak tak gambar I yang se'coet ' je tu? kihkih..

Majalah Mingguan Wanita keluaran 10-16 Jun 2016

Untuk Kak Ah, semoga terus tabah dalam menongkah dugaan dunia...InsyaAllah, semuanya akan terbalas di sana kelak...

Untuk semua, selamat berpuasa yer :) 

No comments:

There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.