Tuesday, January 12, 2016

2016 yang lebih mencabar

2015 dah berakhir..

Tahun 2016 ni, anakanda ameera dah masuk sekolah kebangsaan. Kali ni aku tak risau sangat sebab amar ada untuk tengok-tengokkan adik dia. Lagipun ameera ni jenis berani dan independent sket..

Ni gambar first day sebelum semua ke sekolah..

Yang aku risau pasal anakanda yang bongsu ni. Tahun ni, arianna dah 5 tahun. So, nak or taknak, dia kena gak masuk tadika. Tahun lepas, dia buat hal nak behenti tadika masa pertengahan tahun..huhu..alasan dia, yana penat belajar kat sekolah... boleh? Huhuhu...

Hari first, yana okey jer.. hari kedua, dia terus nangis bila sampai depan sekolah..melalak-lalak taknak sekolah.. aduhh, pening kepala mak ni nak...lepas setengah memujuk, baruler stop menangis.
Malam tu before tidur, aku pujuk dia slow2 untuk gi sekolah..dia angguk je setuju. Esoknya, alhamdulillah keadaan better...sampai depan sekolah, lepas salam dengan aku, dia terus masuk sekolah...fuhh..leganya..

Tengahari tu, aku call bibik tanya pasal yana. Katanya, balik dari sekolah jer, yana terus minta susu dan tidur..sian anak mama, penat belajar yer..





2 comments:

Qmar said...

pinjam kete merah....merah itu saga...hahahahahah

Aziey AB said...

kete alza je..tak leh lawan keta ko Qmar..hikhik

There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.