Thursday, December 27, 2012

Dinner di Restoran Upin dan Ipin


Actually, unplanned dinner ni happened dua hari lepas yang lalu. Disebabkan takde mood nak masak on that night tambahan lak aku sampai rumah pun dah lewat (pukul 7 mlm lebih), aku ajak hubby n anak2 makan kat luar… teringat lak kat restoran Upin Ipin yang dah dibuka kat area tasik cempaka, Bandar Baru Bangi. So, aku n faiz decide nak try makan kat restoran ni…

Sampai kat parking depan restoran tu je, anak2 dah jerit tgk gambar Upin Ipin kat papan tanda kedai…


 Buku menu pun cantik, siap menu-menu dengan nama watak cerita upin-ipin..


 Page 1 - set nasi ayam Upin & Ipin 

Menu - Pilihan ayam goreng drumstick Upin & Ipin & Pilihan Snek Fizi

 Set Nasi Opah & Set kak Ros

 Pilihan Mee Ma'il

 Pilihan snek Fizi & Set Kanak-Kanak Upin & Ipin

Actually banyak lagi page menu yang ada, tapi malas lak nak snap semua page... Antara menu lain, set Atok, pilihan minuman, aiskrim n etc.... so, lepas puas membelek buku menu tu, kitorang decide menu ayam goring utk Yana n Meera, Set Funfries utk amar, Air Jus Upin Ipin for each anak-anak, set Nasi Ayam utk mama n set nasi goreng kampung utk Abah…Jom kita tgk hidangan yang kami dapat..

 Ayam goreng drumstick utk Yana n Meera + jus buah dlm botol Upin Ipin

 Set nasi ayam (dapat free air jus mango)

Set funfries + ayam goreng utk amar (dapat free

 Set nasi goreng kampung untuk abah

Masa kitorang sampai, restoran ni hampir penuh dengan customer. Tapi, okayler sbb tak perlu menunggu lama pun...dlm 15 minit je...sempat le anak2 buat hal masing-masing..

 Meera n Yana membelek buku menu sambil main tisu

Si Amar Farouq sibuk ngan android dia...

 Time melantak ayam goreng!!!

 Yana pun nak ayam goreng gak..

 TV yang tersedia mmg tayang cerita Upin Ipin je..

 Sudut jualan barang-barang Les Copaqu (mmg tempat tumpuan budak-budak, yang pening mak ayah ler sbb kena pujuk dek anak2 utk beli barangan ni) 

 Kaunter pembayaran

Dan harga kat sini berpatutan…semua yang kami makan malam ni hanya dengan kos RM38.50… Alhamdulillah dengan rezeki yang diberikanNya…
On the way balik, Amar sempat pesan… “lain kali kita datang lagi kedai Upin Ipin ni tau.Abang suka le makan kat situ”. Dan macam biasaler, Meera akan menyampuk, “kakak pun suka jugak makan kat Kedai Upin Ipin”…… Mama dan Abah senyum je..

2 comments:

mamacupie / Fatihah Pauzihal said...

Nampak macam menarik! Hurmmm... mujurqlah si abang Cupie dah besar, tak minat Upin Ipin dah! Tapi Zie, lagi pokai mak dia... bila besar, pening kot laing pulak! eheh

AF-aziey said...

Betul gak tu... Cupie sorang je, boleh demand lebih2.. amar lak kena kongsi ngan meera n Yana..so, xleh le demand lebih..

There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.