Tuesday, September 17, 2013

Maut itu Pasti..

Ntah camner masa view blog kwn2, aku ter'link' ke satu blog mawarnafastari...
Tersentap jiwa dan emosi bila baca nukilan2 Mawar..
Terasa mcm nukilan drama je, tapi hakikatnya...itulah realiti kehidupan Mawar..

Mawar kehilangan suami dlm satu tragedi, disaat Mawar masih terlalu  muda utk harungi kehidupan dgn 2 anak yang masih kecil...
Beratnya dugaan dia..
Aku doakan semoga Mawar tabah hadapi perjalanan hidup ni...

Terus hati berdetik, adakah jodoh aku n en faiz di dunia ini panjang?
Adakah aku akan sekuat Mawar tutk hadapi dugaan itu?
Dan jika yg pergi dulu adalah aku, bagaimana kehidupan anak2 seterusnya?
Tapi, kita kena yakin yg Allah tahu segalaNya...
Bak kata Mawar, 'Allah know the bests'

Kadang-kadang kita alpa dgn nikmat dunia sampai lupa kematian yg menunggu kita..
Tapi MATI ITU ADALAH PASTI..

5 comments:

mamacupie / Fatihah Pauzihal said...

Doakan saja moga jodoh berpanjangan Zie. Insyaallah, Tuhan makbulkan! Amin... kak Ah pun harap agar kak ah bulih jumpo abang Jo kat syurga nanti! Insyaallah!

selaseh said...

satu perkara yg ramai org tahu tapi buat2 tanak amik tahu. Sementara masih ada masa yg berbaki ni eloklah kita gunakan sebaik2nya. Limpahi kasih syg sepenuhnya pada keluarga dan jgn lupa amal2 ibadah sbgi bekalan.

AF-aziey said...

Betul tu..
Thanks selaseh. :)

AF-aziey said...

InsyaAllah..walau jodoh kak ah dan.arwah abg joe x pjg di dunia tp azie doakan jodoh itu kekal di akhirat kelak.
Dunia hanya sementara tp akhirat itu yg abadi.

AF-aziey said...

Betul tu..
Thanks selaseh. :)

There was an error in this gadget

Renungan sejenak

Usaha yang bersungguh-sungguh pasti akan membuahkan kejayaan kecuali dengan takdirNya; yang terselindung seribu satu hikmah disebaliknya.